Når genoptræning forværrer smerter
Bevægelse er godt mod smerter! Jeg ved det, du ved det, de fleste ved det. Men hvad stiller man op, når man laver de anviste øvelser, og det ikke har effekt – eller man faktisk bare får mere ondt og bliver fuldstændig udmattet?
Løsning #1:
- Tænker at resultaterne først kommer senere
- Fortsætter med at lave øvelser
- Får mere og mere ondt
Løsning #2
- Tænker at man laver for få øvelser
- Laver flere øvelser
- Får mere og mere ondt
Løsning #3
- Tænker at øvelserne ikke virker
- Stopper med at lave øvelser
- Får mere og mere ondt
Øhm.. nej tak. Ellers tak. Vis mig løsningen, der ender med ‘Får mindre og mindre ondt’.
Jeps, den løsning kommer om et sekund. Tillad mig en vigtig pointe først: Hvis din (genop)træning ikke har den ønskede effekt. Så er det ikke dig, men træningen, den er gal med.
Så i stedet for at konkludere, at du gør noget forkert – eller at dine smerter ikke er modtagelige for træning. Så se dig om efter en anden træningsplan – muligvis en anden træner / behandler.
Træning med positiv effekt
Hensigten med træning i S-form er ikke at lave øvelser, du først (måske) mærker effekt af om 4 uger. Vi er på udkig efter øvelser, du mærker bedring af – nærmest mens du laver dem.
Ikke på den måde at smerterne bare kan knipses væk med det samme. Men målet er at finde de øvelser, der giver en form for bedring af bevægelighed, koordination, balance og / eller smerte. Nu.
Måske bare en beskeden bedring, som med tiden vil blive til en markant bedring, hvis vi fortsætter med at lave de rigtige øvelser.
Det kan godt tage lidt tid at finde de helt rigtige øvelser. Men de fleste vil opleve, at der er specifikke øvelser, der giver en positiv her og nu effekt.
Individuel tilpasning gør træning muligt – også på dårlige dage
Forskellige kroppe har brug for forskellige øvelser i forskellige sværhedsgrader. Og den samme krop kan have brug for at justere sværhedsgraden af en øvelse ud fra den aktuelle dagsform.
I starten af et træningsforløb i S-form er vi ekstra opmærksomme på, hvilken effekt hver eneste øvelse har for netop dig. Og du lærer, hvordan du gør de forskellige øvelser enten lidt sværere eller lidt nemmere at lave.
På den måde behøver du ikke springe øvelser over, hvis du har en dårlig dag, og du ved præcist hvilke øvelser, der giver dig bedst mulig effekt af mindst mulig indsats.
Sådan sikrer vi os, at træningen bliver både lindrende, overskuelig og smertefri. Vi ved nemlig godt, at energien kan være i restordre, når man lever med langvarige smerter. Derfor træner vi lidt mindre – lidt bedre!
Og derfor sker det her:
Super fælles træning og tilpas antal deltagere, så man kan nå at blive vejledt.”
I går da jeg kom hjem, havde jeg ikke ondt og kl. var 21, før jeg lagde mig på sofaen. Det var helt underligt og jeg ledte nærmest efter, hvor smerterne var.”
Og nogle gange det her:
“Træningen er både meget enkel – men også meget powerful. Jeg har især noteret mig, hvor effektiv træningen bliver, når jeg sætter tempoet NED.
Det er hurtigt blevet en vane at få lavet øvelser, og jeg bruger dem flere gange om dagen. Simpelthen fordi det føles godt og giver mig energi.
Jeg er faktisk blevet helt afhængig! (Og jeg har ikke så ofte brug for at sove til middag.)”
Så her får du
Løsning #4:
- Tænker at øvelser gerne skal have en positiv effekt her og nu
- Udvælger og tilpasser øvelser og sværhedsgrad til aktuel dagsform
- Får mindre og mindre ondt
Kom og træn med os
Hvis du savner en form for træning, som nænsomt bygger kroppen op – uden at køre den over først.
Som giver dig lysten til og glæden ved bevægelse tilbage. Og som giver dig redskaber, du kan bruge langt ud i fremtiden, efter at træningsforløbet er slut. Så er Smertefri Træning for dig.
Vi starter igen til oktober – kom med!
15% rabat ved tilmelding senest søndag den 15. september.