Senetensbehandling

Smertelindring og bedre bevægelse

Hvad er Senetensbehandling?

Senetensbehandling adskiller sig fra anden behandling eller massage ved at være en aktiv behandlingsform, hvor man løbende deltager i behandlingen med lette træk og skub mod behandlerens hænder.

En Senetensbehandling er altså et målrettet samarbejde med fokus på at skabe ro og afspænding i hele kroppen.

Senetensbehandling er en helkropsbehandling, som nænsomt men effektivt smelter spændinger, giver bedre plads i kroppen og skruer ned for det generelle stress- / smerteniveau.

Det er 40 minutter, hvor du er i behagelig kontakt med din krop og dit parasympatiske nervesystem (restitution, ro og hvile). Og det er det frirum, hvor du får lov at trække vejret, mærke dig selv og tage imod.

Senetensbehandling kan stå alene som behandlingsforløb eller indgå som en del af et kombineret forløb.

Ønsker du en smagsprøve på behandlingen, skal du booke en Intro-behandling.

Senetensbehandling som behandling, forebyggelse og wellnes

Hvem har gavn af Senetensbehandling?

En senetensbehandling tilpasses den enkeltes ønsker og udfordringer. Vi arbejder altid med kroppen på det niveau, den befinder sig.

Er ønsket at opnå bedring af en smerteproblematik, at støtte kroppen i en udfordret periode – eller blot at opleve større overskud, robusthed og velvære generelt. Så er Senetensbehandling det fornuftige valg.

Hvorend på skalaen du befinder dig, har behandlingen til hensigt at hjælpe dig videre til næste niveau.

Stædige Smerter

Senetensbehandling er en meget nænsom og altid smertefri behandlingsform. Behandlingen er derfor særligt velegnet til langvarige eller kroniske smerteproblematikker, hvor tolerancetærsklen for behandling måske er lav og der let opstår opblussen af smerterne.

Senetensbehandling som behandling af kroniske smerter

Få ting lænser kroppens energi-konto så eftertrykkeligt som det at leve med kroniske smerter. Da energiunderskud tit forværrer smerterne, kan der nemt opstå en ond cirkel, hvor smerterne tager til – og energien svinder. Er der først skabt overtræk på kroppens energi-konto, kan det derfor være svært at komme ud af smerterne.

Senetensbehandling er et kærligt skub op ad grøften for dig, der har brug for at få tanket op på ressourcerne og stå stærkere på din vej videre. Et behandlingsforløb er et godt sted at starte, hvis energien er lav og man har brug for at komme sig, før man gør en mere aktiv indsats for at blive smertefri. 

Behandling bliver her det indskud på din krops energi-konto, som vender dit underskud til overskud.

Irriterende Smerter

Senetensbehandling er effektiv behandling af smerter, som har stået på i 3-6 måneder – eller som kommer og går på irriterende jævnlig basis.

Senetensbehandling som behandling af irriterende smerter

Eksempler på irriterende smerter, hvor Senetensbehandling som regel har god effekt, kunne være iskias-smerter, frossen skulder, prolaps-symptomer, hyppige hovedpiner, facetledssyndrom, pc-relaterede gener, smerter efter overbelastning, tidligere skade eller operation.

Eller med andre ord; smerter, spændinger og andre gener i muskler og led, som ikke er blevet kroniske – men som har varet længe nok. Eller dukker op lige tit nok.

Akutte Smerter

Akutte smerter, som er opstået i forbindelse med skade eller overbelastning, kræver sjældent behandling, og går oftest over af sig selv.

Senetensbehandling som behandling ved akutte smerter

Her benyttes Senetensbehandling primært som støttende behandling, hvis man oplever, at de akutte smerter på grund af kompensering giver gener andre steder i kroppen. Der behandles ikke direkte på skader og overbelastninger, men på resten af kroppen.

Hvis det ønskes, instrueres du i øvelser, der speeder helingen op og i en fart reducerer smerterne og genetablerer fuld bevægelse i det smertefulde led. Derved undgår du at skaden bliver en ny ‘gammel skade som jævnligt blusser op’.

Ingen Smerter

Spændte skuldre, træthed om lænden, ømme knæ eller hofter og den slags gener holdes effektiv nede med en enkelt behandling i ny og næ.

Senetensbehandling som forebyggelse

Mange kommer på forebyggende basis og oplever, at de ‘bare har det bedre med kroppen’ på den måde.

Havearbejde, en lang dag ved computeren eller en tur med sneskovlen giver ikke anledning til de samme gener som ellers, og kroppen føles generelt bare mere robust og rar at være i.

Et grundigt, kropsligt ‘service-tjek’ er både en lille hverdags-luksus – og en investering i dit velbefindende.

Andre vælger at lade behandlingen være en form for ‘støttende’ behandling; en afstressende modvægt til lange to-do lister – og som det, der fastholder overskud på energi-kontoen i hektiske perioder.

 

Hvordan foregår en behandling?

Du ligger på min varme briks iført undertøj og med et tæppe eller håndklæde over dig. Behandlingen er en kombination af faste strøg over musklerne samt tryk på musklernes tilhæftninger med henblik på afspænding af den behandlede muskel.

Behandlingen varer normalt ca. 40 min. og starter ved ankler og lægge, hvorefter der behandles og afspændes omkring knæ, hofter, lænd, ryg, skuldre, arme, nakke og ansigt.

Støder vi på ømme punkter undervejs, tager vi hensyn, så behandlingen på intet tidspunkt bliver smertefuld.

Du vil gennem behandlingen blive bedt om at lave lette skub og træk, som aktiverer de muskler vi arbejder med. Dette for at optimere effekten af behandlingen.

Der indgår ingen former for instrumenter, nåle eller lignende i behandlingen. Der bruges udelukkende økologiske og velduftende olier – og ditto hænder.

Dit behandlingsforløb

Antal af behandlinger samt behandlingsinterval planlægges individuelt. 

Afhængig af genernes omfang kan behandling nogle gange godt stå alene. Det sker, at vi når i mål og opnår smertefrihed, uden at du har gjort andet end at lægge dig på briksen.

Ved langvarige eller komplekse problemstillinger er der dog for det meste brug for en mere aktiv indsats fra din side. Især hvis ønsket er at blive uafhængig af fortsat behandling.

Når smerterne begynder at slippe og energien vender tilbage, er det derfor fornuftigt at skifte strategi og overgå til et kombineret forløb.

Er man ikke indstillet på at skulle lave øvelser hjemme, og har man ingen interesse i rådgivning og undervisning. Så er det helt fair, og man er velkommen til at fortsætte i sit behandlingsforløb. I så fald vil der sandsynligvis blive brug for flere og hyppigere behandlinger. 

Dette er som regel ikke den optimale strategi på den lange bane. Men lige her og nu kan det være den mulige strategi. Og det er okay.

Jeg vil i gang med et behandlingsforløb

Et behandlingsforløb starter med en første behandling inkl. samtale, som nemt og hurtigt kan bookes i online bookingen.

Jeg ønsker en mere aktiv strategi

Det kombinerede forløb er perfekt for dig, der har overskud til at deltage mere aktivt i forløbet og er klar på ny viden og nye øvelser.

Jeg er i tvivl om mine muligheder

Dit næste skridt afhænger af dit udgangspunkt. Få et overskueligt overblik over dine muligheder og find nemt den rigtige strategi.