En forbløffende stor del af mine kunder har ét særligt karaktertræk til fælles. Kan du mon genkende det?

Fuld fart frem!

En ting, der gennem mine mere end 15 år som behandler er blevet tydeligt for mig, er, at en forbløffende stor del af mine kunder har ét særligt karaktertræk til fælles: Fuld fart frem!

De er viljestærke, handlekraftige og vant til at overkomme meget.

De er mennesker, der normalt vinger alenlange to-do-lister af med den ene hånd og holder et utal af bolde i luften med den anden.

Som har været aktive med sport og fritidsaktiviteter og ofte primus motor på diverse familie- / skole- eller sociale arrangementer.

Som man altid har kunnet regne med; at de var der, at ting blev gjort, opgaver løst, problemer fikset og gryder holdt i kog.

Udover den værdi det her temperament har tilført alt og alle omkring sig, har det for mange også været en stor personlig tilfredsstillelse at kunne præstere på dette niveau. Og det er med tiden blevet en integreret del af deres egen selvforståelse:

“Fuld fart frem – direkte i mål. Den klarer jeg!”

Bagsiden af medaljen

Til gengæld har meget få af de her viljefaste, højt præsterende mennesker været verdensmestre i at give op. At give slip, træde tilbage, sige nej, bede om hjælp, afgive ansvar og lade andre tage over har IKKE været deres stærke side.

Og med ‘fuld fart frem’ vævet ind i sit DNA, kan det være svært at forstå, at strategier for smertelindring ikke handler om ‘jo MERE – jo bedre’. Men om ‘jo BEDRE – jo bedre’.

Og derfor kan det også være sin sag at ændre adfærd fra ‘at MOSLE sig frem’ til ‘at MÆRKE sig frem’. Det er altså ikke nemt!

Når nu ‘den klarer jeg’ står indgraveret på rygraden.

 

Når man skvatter i sit eget temperament

Det vigtige at forstå her er, at når det kommer til dine smerter, så har du sandsynligvis brug for at gøre MINDRE.

For smerter, der varer ved, handler tit om, at der er overtræk på kroppens energikonto. At graden af samlede belastninger overstiger kroppens aktuelle ressourcer.

Selv den bedste smerte-strategi vil derfor fejle, hvis den udføres ‘fuld fart frem’. Simpelthen fordi det vil skabe et udtræk på kontoen som bare øger overtrækket. Jo mere du mosler – jo mere ondt får du. Øv!

Og hvad gør man så? Når ‘fuld fart frem’ igen og igen sender en direkte ind i en mur af smerter?

Den indlysende taktik for netop dette temperament er at tænke “Den klarer jeg!” og så sætte tempoet OP. Simpelthen fordi det er det, man plejer at lykkes med.

Og så kan det godt ende med, at man før eller siden skvatter i sin ‘fuld fart frem’ strategi.

 

En bedre strategi for ‘fuld fart frem’ temperamentet

Et behandlingsforløb i S-form starter tit med et fokus på at skabe ro. Ikke kun ro på kroppen – men også på hovedet og på hverdagen. Jeg hjælper dig med at spotte, hvor du finder den ro.

Jeg beder dig ikke rulle om i fosterstilling for evigt. Jeg kender effekten af “Tag det lige roligt” – så den sætning vil du heller ikke høre komme ud af min mund. Tit kan små justeringer gøre en mærkbar forskel.

For dig, der er vant til at lykkes med at mosle, virker det muligvis kontraintuitivt at skulle gøre mindre. Men i det øjeblik du mærker effekten af ‘jo BEDRE – jo bedre’ på egen krop. Når du lærer at MÆRKE dig frem i stedet for at MOSLE dig frem.

Når du mærker, hvad BEDRE øvelser fremfor FLERE øvelser gør for din smidighed, din koordination, din balance, dine smerter – dit generelle velbefindende.

Så vil du opdage, at det, der til en start føltes som et skridt TILBAGE – oh gys. Det var i virkeligheden et tilløb.

Start med at booke en tid i online bookingen.

Eller få hjælp til dit næste skridt lige her.