For nogle år siden talte jeg i telefon med en kvinde, som gerne ville booke en behandling til sin datter. Kvinden havde gennem en årrække gået til behandling et andet sted, men der var pt. lukket for nye kunder.

Det interessante ved denne samtale var, at den skulle vise sig at blive smertelindrende i sig selv.

 

Kvinden fortalte:

“Jeg blev opereret for en diskusprolaps i nakken. Da de fjernede den, kunne de se, at der sad en mere på hvirvlen nedenunder. Men den lod de sidde. Det er nok derfor, jeg aldrig blev smertefri og stadig har brug for behandling en gang om måneden.”

På det tidspunkt havde jeg lige lært noget nyt om smerter. Så før hun kunne nå at sige ‘tirsdag den 12.’, havde jeg proppet min nye viden ned i halsen på hende. Stakkels sagesløse kvinde.

Et halvt års tid senere, var der igen brug for behandling til datteren – nu havde jeg kvinden i røret igen. Og før jeg nåede at tænke ‘fredag den 8.’ fortalte kvinden følgende:

 

“Det var bare en kæmpe lettelse at høre dig sige de ting.”

  • “Jeg har meget mindre ondt nu – og når jeg har, går jeg ikke længere helt i panik.”
  • “Jeg er slet ikke så bekymret mere for, hvordan det hele nu skal gå.”
  • “Jeg bevæger min nakke mere frit og er ikke hele tiden så forsigtig med den.”
  • “Jeg får behandling hver 3. måned. Mest forebyggende – fordi jeg elsker det.”

Det KAN være et tilfælde. Selvfølgelig kan det dét. Men denne kvinde oplevede det altså sådan, at den viden, hun havde fået, havde gjort en markant forskel på hendes smerter – og hvordan hun tacklede dem. Så hun var glad! Og det var jeg også. For hun bekræftede jo det, de kloge længe har sagt:

Viden om smerter er blandt de stærkeste smertestillere på markedet!

 

Men hvad sagde du da til hende?!

Jeg forklarede hende, at der ikke nødvendigvis er en årsagssammenhæng mellem de uregelmæssigheder, vi konstaterer på røntgen og scanning – og så det at have ondt.

Hvad dette betyder? Det betyder, at man godt kan have Skader der ikke gør ondt.

Det var alt for nu.
Sine

 

Smertestillende doser af viden

Har du også ondt, så hop med på Nyhedsbrevet og få første dosis med det samme:

 

  • Min E-guide med en lidt anderledes forklaring på, hvorfor du har ondt – og hvordan du bliver smertefri
  • 30% på behandling
  • Fremtidige nyhedsbreve med regelmæssige doser af ny viden