For længe siden vidste man, at jorden var flad

Så blev man klogere! Nogen (en græker, gætter jeg på) fandt frem til, at jorden sørme var rund, og dét blev der så vist en værre palaver om. For det kan godt gøre lidt nas at få flyttet på sit verdensbillede. At blive konfronteret med, at ens sandheder ikke er sande, vækker modstand i de fleste.

Andre gange supplerer den nye viden vores kendte viden. Og i de tilfælde ændres vores verdensbillede ikke helt så dramatisk – men udvides nærmere. Her er vi mere trygge, og godtager den nye viden som en berigende udvidelse af vores horisont. For mig skete begge dele i mødet med en ny uddannelse.

 

Intelligente værktøjer – drastiske resultater

Jeg har siden 2012 deltaget i flere intense uddannelsesforløb i det, man kunne kalde ‘anvendt neurologi’. Kort fortalt fandt jeg ud af, at vi er udstyret med et nervesystem! Og jeg blev klar over, hvor gennemgribende betydning denne kendsgerning har for mit arbejde med smertebehandling – og hvor drastiske resultater jeg kan skabe for min kunder, når vi tilføjer denne nye dimension. Jeg er stadig i gang med uddannelserne hos Z-Health – og har for længst indstillet mig på en tilværelse som evighedsstuderende.

Smerteforståelse

Biomekanisk (uddateret) smerteforståelse: Man har ondt fordi man er syg, har en skade, eller på anden måde er ‘i stykker’. Smerterne bør kunne fjernes, når man bliver rask, smertestedet heler og uregelmæssigheder ‘sættes på plads’ / skæres væk.

Neurologisk (opdateret) smerteforståelse: Smerte er en oplevelse, der bliver til i hjernen. Smerteoplevelsen påvirkes – både positivt og negativt – af såvel biologiske som psykologiske og sociale faktorer.

Faglig identitets-konfusion

Ved første øjekast virkede mit nye neurologiske verdensbillede svært foreneligt med mit gamle biomekaniske. Og det skabte en del tvivl omkring mit daværende udgangspunkt, nemlig Senetensbehandlingen. Nogle af mine gamle overbevisninger viste sig ikke at være helt så sande, og det gjorde ærligt talt lidt avs.

Jeg havde svært ved at håndtere kombinationen biomekanik / neurofysiologi, og selvom jeg jo havde uændret succes med mine behandlinger, lammede min nye viden mig for en stund. Jeg havde brug for at stikke piben ind og finde et nyt fagligt ståsted. Derfor blev der stille. Både her på bloggen og i mit Nyhedsbrev.

 

Nyt verdensbillede ser dagens lys

Efter at have smidt det hele op i luften nogle gange, er tingene nu efterhånden ved at lande. Og neurologiske og biomekaniske brikker ligger side om side i et nyt og større samlet billede. Dele af mit gamle verdensbillede skred, og selvom det var skræmmende, gav det plads til nogle ret vilde erkendelser og aha-oplevelser.

Verden er igen klar som glas, resultaterne taler for sig selv – og jeg glæder mig over at kunne bidrage med endnu mere viden og smertelindring end før.

 

Fremtiden i S-form

Hvad dette massive paradigmeskift får af betydning for min behandling og mine budskaber til verden, vil tiden vise. Én ting er sikkert: Der vil blive rusket op i den gængse forståelse af, hvad smerter er – og hvordan vi bedst håndterer dem.

Stay tuned!

 

Leder du efter en løsning på din smerteproblematik?

Skyldes DINE smerter en skade eller noget, der er ‘gået i stykker’, ‘slidt’ eller ‘sidder forkert’?

Er du sikker? Så skynd dig at tilmelde dig Nyhedsbrevet – og få en ny vinkel – og muligvis en ny løsning – på dine smerter.